Ik beantwoord graag alle vragen die je hebt over AAN Massagepraktijk, de massages of mijn werkwijze. Je kunt daarover altijd contact opnemen. Hieronder vind je de antwoorden op veel gestelde vragen.

Voor wie is een massage geschikt?

Massage is voor iedereen. Wel is het goed om te weten dat het voor je lijf soms beter is om even geen massage te krijgen, bijvoorbeeld als je koorts of griep hebt. Overleg even met je arts als je medicijnen gebruikt, onder behandeling bent van een arts of specialist of infecties van de huid hebt. Als je twijfelt, neem dan even contact met me op!

Hoe lang duurt een massage?

Afhankelijk van jouw wensen kan een massage 60 of 90 minuten duren. Je kiest zelf wat voor jou het beste is.

Welke massage moet ik kiezen?

Neem contact met mij op om te bespreken wat je nodig hebt. Sowieso ga ik nooit masseren zonder een kennismaking vooraf, dus ook dan kun je nog vertellen wat er aandacht nodig heeft

Waarom zou ik voor AAN kiezen?

Alles draait om jou. Ik heb voor, tijdens en na de massage alle tijd en aandacht voor jou. Mijn massages zijn altijd uniek en op maat. Gericht op jou, jouw klachten, jouw wensen en jouw lichaam. Vraag gerust met welke massage ik je het beste kan helpen. 

Wat houd ik aan? En wat trek ik uit?

Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan het ondergoed. Sieraden kunnen af, zodat ik nergens achter kan blijven haken en jij je niet kan bezeren. Ik masseer met olie op de huid, dus het is handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Natuurlijk altijd tot waar jij je prettig bij voelt.

Hoe haal ik een optimaal resultaat uit de massage?

Het belangrijkste is dat je ontspannen aankomt. Neem de tijd voor de massage en haast je niet. Mijn advies is om minstens 30 minuten voor en na de massage geen afspraken te plannen.

Het is goed om zoveel mogelijk met jouw aandacht bij de massage te blijven. Volg mijn handen, alleen dan kun je goed voelen wat er in je lijf te voelen is.

Tijdens de massage is het belangrijk dat je aangeeft wat je prettig vind. Vraag gerust om een extra handdoek tegen afkoeling of geef aan wanneer je meer of minder stevig gemasseerd wilt worden. Alleen wanneer jij je helemaal op je gemak voelt, en ontspannen bent, heeft de behandeling het volledige effect.

Drink op de dag van de massage voldoende water en/of thee. Dit helpt om afvalstoffen af te voeren die door de massage vrijkomen.

Hoe vaak mag ik gemasseerd worden?

Zo vaak als jij nodig vindt. Ik adviseer om regelmatig een massage te boeken. Ik heb hiervoor abonnementen, waardoor je voordeliger een massage ontvangt. Ideaal is één keer per maand als onderhoud van een gezonde leefstijl. Bij klachten kun je vaker komen, bijvoorbeeld elke twee weken.

Moet ik zelf een handdoek meenemen?

Nee, je hoeft helemaal niets mee te nemen. Alleen jezelf, ik maak graag kennis met jou.

Kan ik zomaar binnenlopen voor een massage?

Nee, ik werk uitsluitend op afspraak. Bel daarom even om een afspraak te maken of boek je massage online.

Hoe kan ik betalen?

Ik werk niet met contant geld. Na afloop van de massage stuur ik je een betaalverzoek. Ook kun je bij mij met PIN betalen (of eventueel de massage vooraf betalen via Treatwell).

Worden de massages vergoed door mijn zorgverzekering?

Mijn massages worden door de zorgverzekeraars niet vergoed.

Kan ik een massage ook cadeau geven?

Natuurlijk, leuk idee! Ik heb hiervoor cadeaubonnen voor elk gewenst bedrag vanaf € 35,-. Neem even contact op of neem een cadeaubon mee na jouw massage.

Kan ik mijn auto in de buurt parkeren?

Ja, er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Wanneer kan ik niet gemasseerd worden?

Indien er sprake is van een zogenaamde contra-indicatie, is er geen massage mogelijk.
Contra-indicaties voor een massage zijn:
– kneuzingen
– hartklachten
– infectieziekten, bijvoorbeeld griep
– ernstige rugpijn
– open wond of huidirritaties
– kanker
– herstelperiode na een operatie
– medicijngebruik die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden
– zwangerschap tot en met de 13e week of als je zwanger probeert te worden
– epilepsie
Overleg bij twijfel even met je arts of behandelend specialist.